streda 23. mája 2012

Bielková omeleta


  Bielková omeleta

Aj vy sa zamýšľate nad otázkou, či môžete konzumovať vajcia každý deň, či vám nezhoršia váš zdravotný stav, či vám pomôžu pri vašej snahe o zdravé chudnutie? Odborníci na výživu a stravovanie  tvrdia, že vajcia sú jedným z najvýživnejších jedál a odporúčajú každý deň aspoň jedno zjesť. Vedci zistili, že napriek tomu, že vajcia majú nízky obsah kalórii, sú bohatým zdrojom proteínov, vitamínu D, B12, selénu a cholínu. Slepačie vajce obsahuje v priemere 65,6 % vody, 34,4 % sušiny, zloženej z 12,1 % bielkovín, 10,5 % tukov, 0,9 % cukrov a 10,9 % minerálnych látok.


Dôležité je, že bielkoviny z vajca dokáže náš organizmus ľahšie stráviť ako bielkoviny z niektorých druhov mäsa

 Vajcia zohrávajú kľúčovú rolu v diétach a pri úbytku váhy, nakoľko vedci zistili, že jedno priemerné vajce má menej než 80 kalórii. Vajcia sú dôležité pre zdravie očí, správnu výživu organizmu a kontrolu optimálnej váhy.

Extra tip od H:

Na svete neexistuje snáď nikto, kto by miloval volské oká viac ako ja. Vďaka vysokému obsahu cholesterolu v žĺtkach som si ich na dlhú dobu musela odoprieť. AVŠAK. Nikdy ma nenapadlo urobiť si volské oká bez žĺtok! Potrebujem predsa veľa bielkovín. Stačí si na ne nahádzať nakrájanú zeleninu alebo čokoľvek diétne, čo doma nájdeme a môžme podávať. Samozrejme, bielka musia byť smažené na panvici bez akéhokoľvek oleja aby mali diétny účinok.

 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára