streda 23. mája 2012

Hrozno: Diétny pokrm bohov

Hrozno

Diétny pokrm bohov

 

Hrozno, ovocie bohov, považujú odborníci za jedno z najzdravších druhov ovocia vôbec. Čerstvé obsahuje až 80 percent vody a v 100 g strapci prijmete len okolo 60 kalórií. Za sladkosťou hrozna stojí vysoký podiel cukrov, vďaka čomu hrozno funguje ako spoľahlivá a rýchla energetická vzpruha, keď organizmus bojuje s vyčerpanosťou.
V hrozne sa nachádza veľké množstvo vitamínu C, vitamínov skupiny B, vitamín E, kyselina listová, folová, draslík a iné dôležité minerály či stopové prvky. Práve vďaka draslíku býva hrozno odporúčané na detox.

Zbaví vás zápchy

Tento minerál pomáha pri odbúravaní toxínov z organizmu, prispieva k správnej činnosti srdca a vylepšuje schopnosť koncentrovať sa. Vláknina v hroznových šupkách podporuje činnosť čriev a zbaví vás zápchy.

Hrozno omladzuje, znižuje cholesterol, chráni cievy, má protirakovinové vlastnosti, spevňuje pleť, stará sa o dobrú kvalitu vlasov i nechtov... Je to len malý útržok z množstva pozitív, aké má toto ovocie pre ľudské zdravie.
Účinky sa u bieleho a modrého hrozna líšia, ale pri diéte vám poslúži jedno ako druhé. Tak s chuťou do toho! Aby sme nezabudli, už po dvoch dňoch sladkého pôžitku pôjdu dve kilá dole. Hodí sa ako prvá pomoc pred dovolenkou či spoločenskou udalosťou a skutočne sa oplatí. Navyše, bez ohľadu na kilogramy, očistná sila hrozna prospeje stále.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára